Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας θέλει Λεβέντη για να μην πέσει! Ο Λεβέντης θα πέσει στην παγίδα;




«Είναι ένα κόμμα που έχει θέσεις ενδιαφέρουσες, δεν έχει σχέση με το παρελθόν» λέει ο Δημήτρης Μάρδας - «Έδινε 30-35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων» είπε χθες ο Αλέκος Φλαμπουράρης - Πώς απαντά επισήμως η Ένωση Κεντρώων

Εντείνεται το «φλερτ» του Μαξίμου με την Ένωση Κεντρώων, καθώς, με δηλώσεις τους, υπουργοί δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει κοντά της το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που επιχειρείται προσέγγιση του κ. Λεβέντη από κυβερνητικά στελέχη.

Το πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια είχε επιχειρήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης αμέσως μετά τις εκλογές, όταν, σε επικοινωνία του με στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, συζήτησε τα εννέα σημεία που η Ενωση Κεντρώων είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό ως όρο για συνεργασία.

Το κυβερνητικό «φλερτ» στον Βασίλη Λεβέντη, μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, συνέχισε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας. 

«Είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μάρδας και διευκρίνισε ότι το ζήτημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον ίδιο τoν πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας επίσης στον Σκάι, ανέφερε: «Επιδιώκουμε το διάλογο, όπως και με την κοινωνία, και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή». 

Μάλιστα, εξήρε την στάση του Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας: «Έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Ωστόσο, από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων, το κυβερνητικό «φλερτ» δεν δείχνει να... περνάει, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Καρράς, το ερμήνευσε ως «αγωνία της κυβέρνησης».

«Το φλερτ του κ. Φλαμπουράρη στην Ένωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης. Εμείς δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το Μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Έχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί» τόνισε ο κ. Καρράς, μιλώντας στο Mega.

Επανέλαβε, δε, την πάγια θέση του κόμματος για οικουμενική κυβέρνηση, εξηγώντας ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου