Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για το επόμενο λάγνο με την εξουσία θύμα για να επιβιώσει ως κυβέρνηση



Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων δείχνοντας με τις δηλώσεις του την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί στην εξουσία, μπορεί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κυβερνητικό της έργο.

Σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ  σημείωσε ότι από τα 9 σημεία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», ενώ επισήμανε πως ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ο ίδιος και μόνο, πως η κυβέρνηση, παρά τις τρομακτικές δυσκολίες και τα προερχόμενα από το παρελθόν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, ανταποκρίνεται «σε αυτά για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός».  

Παράλληλα, εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα (έλθει προς ψήφιση) στην Βουλή».

Εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τα άλλα κόμματα, και τόνισε ότι «δεν ήταν πρόθεση του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν», ενώ πρόσθεσε ότι «ο λαός καταλαβαίνει τα αδιέξοδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενης διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού καταρχήν είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει ό,τι είπε η κ. Γεροβασίλη, πρόσθεσε ότι «αυτό θα φανεί αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις» στις οποίες συμπεριέλαβε την Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε την Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά, όπως είπε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ», προσθέτοντας ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για «διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρέπει «να παρερμηνευθεί».



NOW



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου