Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Νέα γενική απεργία την Πέμπτη 3/12



Παραλύει το Δημόσιο, στάση εργασίας σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, 24ωρη στα τρένα - Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη - Την ίδια μέρα δεν θα εργαστούν ούτε τα ΜΜΕ

Νέο απεργιακό μπλακ άουτ σε απόσταση αναπνοής από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση προετοιμάζουν για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προκήρυξαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθούν οι πολίτες της Αθήνας λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στα μέσα  μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ  και του προαστιακού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν  τα δρομολόγια ενώ  δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας μέρας.

Οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ ,όπως αποφάσισε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θα απεργήσουν μια ημέρα νωρίτερα την Τετάρτη από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη.

Στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ενώ δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας  και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και  άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ  θα συγκεντρωθεί στις  10 το πρωί στην Ομόνοια ενώ  ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνα καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου