Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Προχωρά απτόητος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα



Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού φώναξαν «παρών» στη σάλα «Ντράζεν Πέτροβιτς», κάλυψαν τις δυσαναπλήρωτες απουσίες των Σπανούλη, Πρίντεζη, Γιανγκ, καθώς και του Λοτζέσκι (τενοντίτιδα) που αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο και οι «ερυθρόλευκοι» κατοχύρωσαν την πέμπτη νίκη στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, κόντρα στην Τσεντεβίτα (83-70). Οι πρωταθλητές έπαιξαν με συγκέντρωση και στα τέσσερα δεκάλεπτα (ημ. 35-36), ήταν επιμελείς στα αμυντικά τους καθήκοντα, έλεγξαν τον ρυθμό, με τους Μάντζαρη και Χάκετ στη θέση του πλέι μέικερ και παρουσίασαν επιθετικό πλουραλισμό από την παραγωγικότητα των Παπαπέτρου, Αθηναίου, Μάντζαρη, Αγραβάνη και Χάντερ. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην Τσεντεβίτα να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του, ενώ όπως και στο παιχνίδι με την Εφές (νίκησε στην παράταση χωρίς Γιανγκ, Σπανούλη, Πρίντεζη), επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της «Λερναίας Υδρας», με την αξιοποίηση των επιλογών του πάγκου από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Πούλεν 13 (1), Ουάιτ 12 (1), Μπάμπιτς 10 (2), Ζγκάνετς 2, Ουόλκερ 5 (1), Μούσα 3 (1), Μπίλαν 10, Γκόρντιτς 9 (1), Ζόριτς, Αράποβιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 19, Παπαπέτρου 16 (2), Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 11 (1), Μάντζαρης 12 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 2, Αθηναίου 9 (3).

• Σε σταθερή τροχιά πρόκρισης στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, θα επιστρέψει ο Παναθηναϊκός, αν νικήσει σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.45) τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα από την οποία είχε ηττηθεί στη Ρωσία, με διαφορά 11 πόντων. Οι «πράσινοι» θέλουν να ισοσκελίσουν το αρνητικό πρόσημο των τριών ηττών και να σταθεροποιηθούν, τουλάχιστον, στην τρίτη θέση του 3ου ομίλου. «Θέλω να έχουμε την ίδια συγκέντρωση που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά» υποστήριξε ο τεχνικός του ΠΑΟ, Σάσα Τζόρτζεβιτς που επιβεβαίωσε την αναζήτηση ενός ξένου γκαρντ, αλλά διέψευσε το ενδιαφέρον για τον Αμερικανό, Μπράις Κότον.

• Τον κίνδυνο αποβολής Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, εφόσον η FIBA προχωρήσει σε ρήξη με την Ευρωλίγκα υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος. Παράλληλα, το συνολικό ποσό των 830 εκατ. ευρώ σε δεκαετή διάρκεια θα μοιρασθούν οι ομάδες της Ευρωλίγκας, από τη νέα συμφωνία, όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος, Τ. Μπερτομέου.

• Νέα ενίσχυση στη θέση του πλέι μέικερ, μετά την πρόσφατη απόκτηση του Μάλκολμ Αρμστέντ, ετοιμάζει η ΑΕΚ με την προσέγγιση του Ντι Τζέι Κούπερ (ανήκει στην Κράσνι) που έχει αγωνισθεί στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό. Στην Κηφισιά εντάχθηκε ο 19χρονος Δημήτρης Σταμάτης.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου