Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη η ομηρία στο Μαλί τρεις οι νεκροί



Σε εξέλιξη η ομηρία στο πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Radisson στο Μπαμάκο, την πρωτεύουσα του Μάλι.

Οι ένοπλοι τζιχαντιστές, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας κρατούν δεκάδες ομήρους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται γάλλοι πολίτες συνεχίζουν την ομηρία.

Ο υπουργός Ασφαλείας επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών ομήρων, ενώ δύο ακόμη άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου έχουν τραυματιστεί.  

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Radisson Blu, 124 επισκέπτες και 12 υπάλληλοι φέρεται να βρίσκονται ακόμα μέσα στο ξενοδοχείο.

Οι δύο τζιχαντιστές φέρονται να έφθασαν στο ξενοδοχείο με όχημα το οποίο έφερε πινακίδες διπλωματικού σώματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, κατά την οποία έχουν ελευθερωθεί μέχρι στιγμής 80 όμηροι, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους ξένους ομήρους που κρατούνται, έχουν απελευθερωθεί μεταξύ άλλων: 20 Ινδοί, 12 Γάλλοι, επτά Αλγερινοί, έξι Αμερικανοί, έξι Τούρκοι, τέσσερις Κινέζοι, δύο Γερμανόι και ένας πολίτης της Γουινέας.

Η Γαλλία και ο ΟΗΕ έχουν στείλει δυνάμεις στο σημείο. Περίπου 40 μέλη των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μία μικρή ομάδα ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ βοηθά στις προσπάθειες διάσωσης των ομήρων.

Το ξενοδοχείο «Radisson Blu hotel» βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Το ξενοδοχείο αριθμεί συνολικά 190 δωμάτια και αυτήν την περίοδο έχει πληρότητα 90%.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου