Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ζωή κατά κυβέρνησης: Τώρα μηνύουν τον Πανούση που κάλυπταν μέχρι παρεξηγήσεως



Αφήνει αιχμές και για «χρήση παρακολουθήσεων» από το Μέγαρο Μαξίμου η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Με τρεις ιδιαίτερα αιχμηρές αναρτήσεις στο Twitter σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας, καθώς και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου για αδικήματα που σχετίζονται με υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση του απορρήτου της πολιτείας, φωτογραφίζοντας τον κ. Πανούση.

Χωρίς βέβαια να τάσσεται υπέρ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η κα Κωνσταντοπούλου επικρίνει το γεγονός ότι στο παρελθόν τα κυβερνητικά στελέχη τον κάλυπταν σε βαθμό «παρεξηγήσεως».

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ωστόσο δεν σταματά εκεί αλλά αφήνει και αιχμές για την «χρήση παρακολουθήσεων» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντοπούλου απηύθυνε τις εξής τρεις ερωτήσεις στην Κυβέρνηση, με αφορμή τη σημερινή μήνυση, κάνοντας μάλιστα και mention στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Μήνυση Υπουργών κατά πρ. Υπουργού Πανούση που κάλυπταν μέχρι παρεξηγήσεως οι @atsipras κ Βούτσης. Θα κληθούν οι τελευταίοι ως μάρτυρες;

Η Επ. Θεσμών κ Διαφάνειας θα ερευνήσει τι χρήση παρακολουθήσεων έγινε απ' το Μέγαρο Μαξίμου; Θα καλέσει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη;

Για τις παρακολουθήσεις σε βάρος της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο θα κατατεθεί επίσης μηνυτήρια αναφορά; Ή αυτές είναι ανεκτές;» έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου