Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Βούτσης: Ο Σούλτς χαρακτηρίζει 'αρρωστημένους εγκεφάλους' όσους πιέζουν για τα δάνεια




Ποια ήταν τα σχόλια του Μάρτιν Σουλτς για το θέμα των "κόκκινων δανείων". Τα λόγια του μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο αργότερα διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για δηλώσεις

Στήριξη στην Ελλάδα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια αλλά και για το ασφαλιστικό παρέσχε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπως απεκάλυψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα εκ μέρους του  ελληνικού κοινοβουλίου.

«Ο κ. Σουλτς αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο και ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε. Από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτοντας τι διημείφθη στο γεύμα. «Μας είπε ότι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι θέτουν τέτοια ζητήματα και σας τα ζητάνε όλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη σύντομη ενημέρωση που παρείχε σε επιτροπή της Βουλής σχετικά με τα αποτελέσματα του γεύματος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε, μάλιστα, «πολύ χαρούμενος» για τη στάση του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πρέσβεις.

Απόδοση και όχι δηλώσεις

«Όσα απέδωσα στον Σούλτς δεν αποτελούν δηλώσεις του αλλά ελεύθερο σχολιασμό» διευκρίνισε αργότερα ο κ. Βούτσης

Αργότερα, πάντως, ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να μετριάσει το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τις αναφορές του κ. Σουλτς τονίζοντας ότι τα λόγια που απέδωσε στο Πρόεδρο του Κοινοβουλίου είναι μεν ακριβή αλλά δεν συνιστούν «δηλώσεις Σουλτς». Υποστήριξε αντίθετα ότι τα όσα είπε συνιστούν «ελεύθερο σχολιασμό» των σχολίων που έκανε κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε, μάλιστα, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως όσα ανέφερε στην αίθουσα της επιτροπή περί των σχολίων του κ. Σουλτς μεταδόθηκαν από «ατύχημα» καθώς είχε αρχίσει η αναμετάδοση από το εσωτερικό κύκλωμα χωρίς να έχουν ξεκινήσει όμως οι εργασίες της επιτροπής. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνονται οι εν λόγω αναφορές Σουλτς ως επίσημες δηλώσεις. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι στην ουσία τους ισχύουν όλα τα λεχθέντα.



Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου