Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Είπατε κάτι; Βαρουφάκης: Θα ήθελα να γίνω Καγκελάριος της Γερμανίας!




Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου μία τα λέει και μετά λέει άλλα και τα διαψεύδει ο Βαρουφάκης!!

άθρο

Σε συνέδριο των Financial Times στο Λονδίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: “Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε οποιαδήποτε δουλειά στην Ευρώπη, ποια θα ήταν αυτή;”

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Business Insider τόνισε πως θα ήθελε να γίνει Καγκελάριος της Γερμανίας κι αυτό για να αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης!
«Θα ήθελα να γίνω Καγκελάριος της Γερμανίας, φυσικά», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως αν γινόταν Καγκελάριος θα έθετε σε εφαρμογή ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να τονώσει την οικονομία της ευρωζώνης. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ταμείου φτώχειας από την ΕΚΤ και επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια και start-ups που ασχολούνται με την τεχνολογία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διευκρινίσεις Βαρουφάκη για το “θέλω να γίνω Καγκελάριος”

Διευκρινίσεις, μέσω Twitter έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με απάντηση που του αποδόθηκε να έχει δώσει σε συνέδριο των Financial Times στο Λονδίνο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως δεν είπε πως θα ήθελε να γίνει Καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά πως απάντησε ότι η θέση της Μέρκελ είναι η μόνη στην Ευρώπη με δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter:

“«Υπάρχει θέση εξουσίας στην Ευρώπη με δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής της ευρωζώνης;» ερωτήθηκα.

«Ναι, της Γερμανίδας Καγκελαρίου» απάντησα. «Ο Βαρουφάκης θέλεις να γίνει Καγκελάριος της Γερμανίας» διαδίδει η τρόικα εσωτερικού. Καλημέρα”.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου