Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο



Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μόλις ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία για το Πολυτεχνείο

Πέντε συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή από την Αστυνομία, για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν στις 20:00, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου, συνεχίζονται με την ίδια ένταση, με αντιεξουσιαστές να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν αναποδογυρίσει και καίνε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα.



Παράλληλα, έχουν προκληθεί ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η ειρηνική πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Στις περιοχές γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν τον «καθιερωμένο» ανταρτοπόλεμο, με βόμβες μολότοφ και φωτιές σε κάδους απορριμάτων.
Μέχρι στιγμής οι ειδικές δυνάμεις έχουν «απαντήσει» με περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους περιορίσουν.

Ειδικότερα, ομάδες νεαρών, που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και πριν από λίγο επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη με βόμβες μολότοφ, ενώ έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς, οι οποίοι εξακολουθούν να επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Ωστόσο οι νεαροί συνεχίζουν τις επιθέσεις και με πετροπόλεμο, ενάντια και στα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τα γεγονότα, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές και εισόδους πολυκατοικιών.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν διακοπεί λόγω της πορείας του Πολυτεχνείου, ενώ λειτουργεί κανονικά το μετρό. Στην κυκλοφορία έχει δοθεί και η οδός Πατησίων, παρά τα επεισόδια στα Εξάρχεια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου