Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η Google θα 'χτυπήσει' και τον διαβήτη



Η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός στον χώρο της τηλεπικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών, Google, σε συνεργασία με την γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi SA ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που σκοπό έχει να αναπτύξουν τρόπους, ώστε να διευκολύνουν την διαχείριση και την θεραπεία του διαβήτη στους ανθρώπους.
Η Sanofi θα συνεργαστεί με ομάδα επιστημόνων της Google από το τμήμα των επιστημών υγείας που έχει αναπτύξει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συλλέξει, να αναλύσει και να κατανοήσει τις πληροφορίες που επηρεάζουν το διαβήτη, μιας παγκόσμιας ασθένειας που αναμένεται να επηρεάσει 592 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2035, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη.

Η σειρά προϊόντων της Sanofi για τον διαβήτη είχε πωλήσεις της τάξης των €1,9 δισεκατομμυρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο περίπου 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Το τμήμα των επιστημών υγείας της Google συνεργάζεται ήδη με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, για να αναπτύξει φακούς επαφής για να βοηθήσει τους διαβητικούς να παρακολουθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, ή για να αποκαταστήσει εν μέρει την όρασή τους.

Έχει, επίσης, ξεκινήσει συνεργασία με την DexCom Inc, μια εταιρεία κατασκευής συσκευών συνεχούς ρύθμισης και παρακολούθησης της γλυκόζης, για να αναπτύξει μια συσκευή που θα μοιάζει με τραυμαπλάστ και θα μπορεί να φορεθεί στο δέρμα.

Η Google συνεργάζεται επίσης με την Biogen Inc για τη μελέτη και εξέλιξης της θεραπείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου