Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ξηλώνουν τη μητέρα της Ζωής και όλο το ΔΣ του ΕΣΡ



Σφοδρή επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα: Εκκαθαρίζεις όποιον αντιστέκεται - Καταργείται ο νόμος που προβλέπει την ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της σημερινής διοίκησης αποχωρεί την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου - Μερική υποχώρηση της κυβέρνησης που «περιόρισε» κάπως την εκκαθάριση

Σε ξήλωμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ προχωρά η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εκκαθάριση ανεπιθύμητων στελεχών μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων και τροπολογιών.


Μετά την ξήλωμα της γγ Δημοσίων Εσόδων, ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από την μητέρα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ. Αυτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς επιθυμεί να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη αρχή για την αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και άρα να τοποθετήσει σε αυτό άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης.

Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε σε μερική αναδίπλωση για το ζήτημα, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε να αποσύρει την επίμαχη διάταξη και περιορίστηκε στην δέσμευση να φέρει νέα βελτιωμένη έκδοση της διάταξης. Ωστόσο, και η βελτιωμένη εκδοχή παραπέμπει στο άκομψο ξήλωμα της γγ Δημοσίων Εσόδων και αυτό για να απαλλαγεί η κυβέρνηση από την παρουσία της μητέρας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι η αρχική τροποποίηση που κατατέθηκε έδινε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να αλλάζει όποιο μέλος ανεξάρτητης αρχής ήθελε ανεξάρτητα του χρόνου διορισμού του. Με την δεύτερη τροποποίηση η «εκκαθάριση» περιορίζεται μόνο σε εκείνα τα μέλη των οποίων οι θητείες έχουν παραταθεί λόγω αδυναμίας της διάσκεψης των Προέδρων να εκλέξει αντικαταστάτες τους.

Εκτός αυτού ο κ. Παππάς έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πλέον το ΕΣΡ θα έχει την δυνατότητα να αναθέτει σε διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες να ελέγχουν το οικονομικό προφίλ των υποψηφίων και την προέλευση των χρημάτων τους.

Επίσης, εξαιρούνται από τις διατάξεις οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ για τους περιφερειακούς η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα λαμβάνει υποψη τον πληθυσμό, το ΑΕΠ και την μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, θα προβλέπεται ματαίωση του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων.

«Μπορούμε από σήμερα το βράδυ να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα και σε πνεύμα συνεννόησης να παραδώσουμε καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» είπε ο υπουργός.


protothema.gr
Δείτε εδώ την νομοτεχνική παρέμβαση του Νίκου Παππά


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου