Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Παρ'τον έναν και χτύπα τον άλλον




Υπάρχουν κάποιοι έρωτες που κάνουν μπαμ από μακριά πως είναι έρωτες συμφέροντος. Η σχέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει καιρό πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και με διάφορες ευκαιρίες ο φαρμακοβιομήχανος είχε στηρίξει το κόμμα - και μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει αλλά και προσωπικά ο ίδιος:



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέρριψε καθόλου αυτή τη στήριξη - ούτε και τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των οπαδών του Παναθηναϊκού.  

Η κομματική εφημερίδα ΑΥΓΗ, μετά την πρώτη μεγάλη νίκη και το σχηματισμό κυβέρνησης απ' τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευε, με περηφάνεια σχεδόν, την θριαμβευτική ανακοίνωση του Γιαννακόπουλου.


Αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν παλιά «διαπλοκή» του μεγαλοεπιχειρηματία με την κυβέρνηση συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα, με τον Δ. Γιαννακόπουλο να δίνει γραμμή υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Το σάιτ του NEWSBOMB ήταν απ' τα λιγότερο αντικειμενικά σάιτ κατά τις τελευταίες τρεις προεκλογικές περίοδους, κάνοντας συνεχή καμπάνια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.  

Μετά τις πρόσφατες εκλογές όμως, κάτι στράβωσε.

Ο Γιαννακόπουλος απέσυρε τη στήριξή του, το NEWSBOMB έγινε ξαφνικά αντικυβερνητικό. Θέλησε να δημοσιεύσει ρεπορτάζ εναντίον Υπουργού (οι φήμες μιλούσαν για ανάμιξη του Καμμένου) και ο Υπουργός πήρε έξαλλος απαιτώντας να κατέβει, και τότε το NEWSBOMB αφού κατέβασε το άρθρο μίλησε για «μαύρή μέρα στην ελληνική δημοσιογραφία».  

Tώρα που μιλάμε μάλιστα, πρωτοσέλιδο στο εν λόγω σάιτ είναι ένα αρνητικότατο άρθρο για την κυβέρνηση.


Μετά από 7-8 μήνες απόλυτης στήριξης σε κάθε ανοησία της κυβέρνησης, (όταν έκλεισαν οι τράπεζες και ψηφίζονταν μνημόνια μόνο που δεν πανηγύριζε ενθουσιασμένο!) τώρα ξαφνικά το σάιτ του κυρίου Γιαννακόπουλου διαπίστωσε πως κάτι δεν πάει καλά με τη διακυβέρνηση της χώρας. Τόσο καθυστερημένα.  

Ο Πάνος Καμμένος απ' την Βουλή χτες βράδυ επιτέθηκε στον κύριο Γιαννακόπουλο. Κι αυτός, εξαιρετικά καθυστερημένα, μίλησε για τις κοκαϊνες του Δ. Γιαννακόπουλου ενώ ανέφερε πως "επειδή δεν του έγιναν τα χατίρια, πέρασε από το γλείψιμο στην επίθεση" και πως μέχρι τις εκλογές στήριζε μέσω του newsbomb.gr. την κυβέρνηση. (Μέχρι τότε δηλαδή δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με το ποιόν του κου Γιαννακόπουλου ούτε με τις κοκαϊνες του;)  

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητούσε την τοποθέτηση στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. με το όνομα 'Γιώργος' ως εξωκοινοβουλευτικό στο υπουργείο Υγεία και προειδοποιούσε «πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή» αναφερόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κος Καμμένος ανέφερε πως τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν και αυτό εξόργισε τον επιχειρηματία ο οποίος απέστειλε άλλο μήνυμα και απειλούσε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην λένε Γιαννακόπουλο».  

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το σχόλιο του Καμμμένου «τελειώσανε οι εποχές που ο μπαμπάς του Γιαννακόπουλου έπαιρνε την αστυνομία για να τον αφήσουν όταν τον έπιαναν στα πάρτι της Μυκόνου με τις κόκες στην τσέπη. Τελείωσε το νταβιτζιλίκι».

 ***   Σ' αυτήν τη διαμάχη, βλέπουμε την πιο αποκρουστική πλευρά της πολιτικής. Άνθρωποι που όσο είχαν κοινά συμφέροντα έγλειφαν ο ένας τον άλλον, με το που αυτό στραβώνει, «ανακαλύπτουν» τις παρανομίες του άλλου και προσπαθούν να τον «ξεφωνίσουν».  

Ο κύριος Γιαννακόπουλος ήξερε για την υπόθεση Καμμένου και παρ' όλα αυτά τον προωθούσε για μήνες και μοιάζει να προσπάθησε να την δημοσιοποιήσει υστερόβουλα και μόνο έπειτα από τη ρήξη τους.  

Ο κύριος Καμμένος μοιάζει να ήξερε τα πάντα για τις -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- συλλήψεις με κόκα του Δ. Γιαννακόπουλου και τις παρεμβάσεις του πατέρα του (εκτός αν τα έμαθε όλα χτες προχτές!) και παρ' όλα αυτά προωθούσε τον Γιαννακόπουλο και συνομιλούσε μαζί του σα να μην τρέχει τίποτα.


Ο ένας επιχειρησε να ρίξει λάσπη στον άλλον, το αποτέλεσμα είναι όμως πως έριξαν κυρίως στους εαυτούς τους.

Οι επιθέσεις τους γεννούν πολλά ερωτήματα (πόσα συμφέροντα, πόση άλλη βρωμιά υπάρχει άραγε στην πολιτική που δεν τη μαθαίνουμε;) και τονίζουν, τελικά, το γεγονός ότι και οι δύο -που τώρα κακολογούν τον αντίπαλο- έκαναν τα στραβά μάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα...


 Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου