Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλει την "βουτιά" της κυβέρνησης στην επετηρίδα των δικαστικών



" Θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των δικαστών, ασκώντας μια ιδιότυπη τρομοκρατία"

  Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις «βουτιές» στην επετηρίδα κατά τις πρόσφατες προαγωγές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών ασκεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. Καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση της σειράς αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών και αποδίδει στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «νέα αυθαιρεσία στη Δικαιοσύνη και ασέβεια προς τους δικαστικούς λειτουργούς»

  Επισημαίνει δε ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση επιδεικνύει τέτοια «απαξίωση» και «περιφρόνηση» στους δικαστές. «Παραλείφθηκαν και δεν προήχθησαν σε Αντιπροέδρους των αντίστοιχων Δικαστηρίων, δεκατρείς Σύμβουλοι στο ΣτΕ, δέκα Αρεοπαγίτες στον Άρειο Πάγο και δεκαεννέα  Σύμβουλοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης και δύο Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη θέση του Προέδρου», σημειώνει.  Ο κ. Αθανασίου αποδίδει τις «βουτιές» στην επετηρίδα «σε επιδίωξη της κυβέρνησης να κάμψει το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών, ασκώντας μια ιδιότυπη τρομοκρατία: ότι δήθεν δεν έχουν «μέλλον» όσοι αντιστέκονται στις  επιταγές της».

 Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η ανεξαρτησία και το υψηλό φρόνημα των δικαστών, τα οποία προστάτεψαν και διαφύλαξαν, όπως λέει τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του Αντώνης Ρουπακιώτης «δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση ούτε αποτελούν αντικείμενο «παροχής-αντιπαροχής» με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου