Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Καταψήφισε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία



Με το βλέμμα στους εσωκομματικούς τους αντιπάλους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως: «Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλη προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευτείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί».

Σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε να στέλνει τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα: «Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης και οδηγήσατε την χώρα σε εκλογές» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα είπε: «Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους, δεν θα τα ψηφίσουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ μίλησε εναντίον της χώρας -για τα θέματα διαφθοράς- και ότι δεν ήταν θέμα μετάφρασης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, προκαλώντας την απάντηση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση αναιρεί τη δυνατότητα για αναδιάρθρωσή του, αντίθετα με όσα δημοσίως διακηρύσσει.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προχωρά στη μείωση των αγροτικών συντάξεων και στην αύξηση των φόρων, τονίζοντας «χωρίς την ψήφο της ΝΔ, μόνο των ΑΝΕΛ». Τον προκάλεσε να κατονομάσει τους ολιγάρχες και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να φέρει το νόμο.

Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνει παντού απροετοίμαστος και ότι «δεν έχει διαβάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν οι υπουργοί του».

«Εσείς προκαλέσατε φυγή καταθέσεων, εσείς προκαλέσατε capital controls, εσείς προκαλέσατε την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση και τώρα εξαπατάτε τους δικούς σας βουλευτές λέγοντας ότι τώρα θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ακολούθως διάβασε το σχετικό εδάφιο της συμφωνίας με τους δανειστές όπου αναφέρεται ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην Παιδεία καλώντας την κυβέρνηση να ξεφύγει από τις ιδεοληψίες της. «Δεν μπορεί να ξεκινά η σχολική χρονιά με δεκάδες σχολεία κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της ΝΔ: «Εμείς διαθέτουμε ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ, εκφράζουμε την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο. Εμείς πιστεύουμε στο μικρό και επιτελικό κράτος με μικρότερους φόρους».

Κλείνοντας είπε ο κ Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ότι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου