Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Φιλοσοφική: 40 άτομα εναντίον 1 καθηγήτριας





Ομάδα 40 ατόμων επιτέθηκε χτες Τρίτη στην καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας κ. Ελένη Μαντζουράνη, ενόψει μιας ποινικής δίκης που θα γίνει τη Δευτέρα και στην οποία η καθηγήτρια είναι μάρτυρας.

Λεπτομερέστερα, η ομάδα των εισβολέων:

· διέκοψε βίαια το σεμιναριακό μάθημα που γινόταν στο γραφείο της κ. Μαντζουράνη, καθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας, στον 4ο όροφο της Φιλοσοφικής, στην Πανεπιστημιούπολη, ώρα 10.30 το πρωί

· έβρισε σκαιότατα την καθηγήτρια

· την απείλησε και προσπάθησε να την εκφοβίσει με φράσεις όπως «ξέρουμε πού μένεις και θα σε ακολουθούμε από δω και μπρος αν πας να καταθέσεις»,

· γέμισε τους τοίχους του γραφείου της και τη σχολής με συνθήματα

· έριξε προκηρύξεις με διάφορες κατηγορίες εναντίον της καθηγήτριας και άλλες με τις θέσεις τους για τη δίκη.

Η καθηγήτρια κράτησε την ψυχραιμία της και υποστηρίχτηκε αρχικά από κάποιο περαστικό συνάδελφό της και, τρία τέταρτα μετά, από την κοσμήτορα της σχολής κ. Καραμαλέγκου. Αφού έβρισαν και τους δύο αυτούς καθηγητές, οι εισβολείς αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Η κ. Μαντζουράνη είχε καταθέσει προανακριτικά το 2013 για μια απεργία διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, η οποία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική, αλλά οι διοικητικοί τη συνέχισαν. Η δίκη για τη μη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση θα γίνει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Η κ. Μαντζουράνη περιλαμβάνεται μεταξύ των μαρτύρων.



Πηγή : http://m.athensvoice.gr/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου