Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ένας νεκρός, δέκα τραυματίες σε επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ



Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην Μπερσεβά του νότιου Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής με εισβολή δύο ενόπλων που άνοιξαν πυρ και μαχαίρωναν πολίτες.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του (εξέπνευσε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο) και δέκα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας έπεσε ο ένας εκ των ενόπλων, ενώ ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Η Jerusalem Post μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη ότι ο ένας δράστης πυροβολούσε και ο άλλος μαχαίρωνε.

«Μέσα στην αίθουσα υπήρχαν αρκετοί τραυματίες σε ακτίνα περίπου 30 μέτρων, όλοι γύρω στην ηλικία των 20» δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο σταθμός λεωφορείων είναι κλειστός χώρος και προσωπικό ασφαλείας φρουρεί τις εισόδους. Δεν είναι σαφές πως κατάφεραν να εισέλθουν οι ένοπλοι, γράφει η Haaretz.

Τείχος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ισραηλινή αστυνομία άρχισε την Κυριακή να κατασκευάζει «προσωρινό» τείχος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με στόχο την προστασία εβραϊκού οικισμού από τις επιθέσεις που προέρχονται από τη γειτονική παλαιστινιακή συνοικία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αστυνομία ύψωσε έξι οικοδομικής πλάκες, μήκους δύο μέτρων η καθεμία, κατά μήκος της συνοικίας Τζαμπάλ Μουκάμπερ, στα υψώματα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Οι πλάκες φέρουν εγγραφές στα εβραϊκά «προσωρινός και κινητός αστυνομικός φράκτης».

Ο τοίχος θα φθάνει σε μήκος τα 300 μέτρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής.

Η κατασκευή του έρχεται μετά την εγκατάσταση ισραηλινών σημείων ελέγχου στις εισόδους των συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η Σιωνιστική Ένωση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, επέκρινε την τοποθέτηση του τοίχου στην Ιερουσαλήμ. «Ο Νετανιάχου έχασε την ικανότητα να διαφυλάσσει την ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών και την ενότητα της Ιερουσαλήμ» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου