Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη Διώτη
Αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου η δίκη του Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πάλαι ποτέ εισαγγελικού λειτουργού, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα. Ο κ. Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς δεν αξιοποίησε τη δυνατότητά του να αντλήσει στοιχεία από τη λίστα και να ασκήσει φορολογικούς ελέγχους.

Η δίκη Διώτη είναι η τελευταία στη σειρά ως προς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο Ιωάννης Καπελέρης, επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατά το παρελθόν, έχει απαλλαγεί σχετικά, και ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί -σε επίπεδο Αρείου Πάγου (Ειδικό Δικαστήριο)- η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δίκη Διώτη αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση: ο βασικός κατηγορούμενος ήταν παράλληλα μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά είχε ζητήσει να μην καταθέσει, επειδή εκκρεμούσε η δική του παραπομπή.

Το Ειδικό Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του και ο κ. Διώτης είχε τότε ισχυριστεί ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν του παρέδωσε το επίμαχο usb με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Είχε πάντως αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις νευραλγικές για την υπόθεση.

Ελευθερία Κόλλια

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου