Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αλαλούμ ξανά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση



Σύγχυση προκλήθηκε εκ νέου στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με αρχική ανακοίνωσή του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ανέφερε πως επανεξετάζεται στο σύνολό του το μέτρο, πολύ σύντομα ωστόσο ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση- που όπως τονίζεται είναι η σωστή- από την οποία είχε απαλειφθεί κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η πρώτη ανακοίνωση εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες κατά λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ΦΠΑ, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Στις αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής τονίζεται πως συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει να διερευνήσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τον τρόπο κάλυψης των κενών στην ειδική αγωγή, ενώ εγκρίθηκαν και οι βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2016 το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο Δευτέρα στη Βουλή.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου