Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας - Νταβούτογλου: Αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για το προσφυγικόΤην αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για το προσφυγικό συμφώνησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου. Συνεχίζονται οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

Την αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών/μεταφορών.
Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες - μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

πηγή φωτογραφίας: sooc
Πηγή : news247.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου