Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Παράταση ενός μήνα στο «πάγωμα» κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης



Παράταση ενός ακόμη μήνα στο «πάγωμα» κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης έδωσε η κυβέρνηση, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ στο ΦΕΚ τεύχος δεύτερο  Αρ. Φύλλου 2110

Η προθεσμία που κανονικά έληγε σήμερα 30/09, μετά την υπογραφή της απόφασης παρατείνεται μέχρι και την 31η Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η αρχική απόφαση δίνει και ένα πρόσθετο περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών για την κάλυψη των υποχρεώσεων, πρακτικά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Η απόφαση για το πάγωμα των αναγκαστικών εκτελέσεων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουλίου λόγω της επιβολής των capital controls. Προβλέπει την αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.
Έχει επίσης ανασταλεί –με τα νέα δεδομένα μέχρι τέλος Οκτωβρίου- η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.


newsroom naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου