Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΤ3: Παραιτήθηκε ο Μυλόπουλος μετά τους «ύμνους» για Τσίπρα




Ο... αμερόληπτος πρόεδρος της ΕΡΤ3 είχε τοποθετηθεί πολιτικά ενάντια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το ντιμπέιτ της Δευτέρας - Την παραίτησή του είχε ζητήσει και η ΝΔ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, Γιάννης Μυλόπουλος, με τη διοίκηση της ΕΡΤ να την κάνει αποδεκτή.

«Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πολιτικών μου προτιμήσεων και προκειμένου να μη δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια για την αμερόληπτη και αντικειμενική λειτουργία της ΕΡΤ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Δ.Ε. της ΕΡΤ3» υποστήριξε ο κ. Μυλόπουλος, σε σχετική επιστολή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μυλόπουλος τοποθετήθηκε πολιτικά εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το ντιμπέιτ της Δευτέρας. Την παραίτησή του είχε ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έπλεκε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, με ένα κείμενο-ύμνο στον τέως πρωθυπουργό, όπου δεν δίσταζε να τον αναφέρει ως «κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού».

Ο κ. Μυλόπουλος δεν δέχεται πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν με τους εταίρους, ενώ σημείωνε, μεταξύ άλλων, για τον Αλέξη Τσίπρα, πως η «η πολιτική του υπεροχή είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι ο μόνος που έχει ένα σαφές, συγκεκριμένο και εφικτό σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια».

Παράλληλα, ο κ. Μυλόπουλος, με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού αυτή τη φορά, δεν δίστασε να προσυπογράψει και ένα κείμενο στήριξης προς τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς ομοϊδεάτες του.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου