Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Yunanistan;



H τουρκική τηλεόραση προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει τα αρχικά της διεθνούς ονομασίας της Ελλάδας (GRE) στη φιλική αναμέτρηση του "Αμπντί Ιπεκτσί".

Μπορεί η μισή… ντροπή να ανήκει στην τουρκική τηλεόραση, ωστόσο, η άλλη μισή, ίσως και μεγαλύτερη, είναι της ΕΡΤ που δέχεται να περνάει στους δέκτες της η ονομασία Yunanistan στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

Ίσως, ο 15Αύγουστος να έχει… συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που έρχεται στους δέκτες μας από την ΕΡΤ, ωστόσο, αναμφίβολα αυτό που ήταν αναγκασμένοι 11 εκατομμύρια Έλληνες να βλέπουν στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού δεν τιμάει την κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό δίκτυο που μετέδιδε σε απ’ ευθείας μετάδοση το παιχνίδι, δεν ανέφερε την Ελλάδα ως Greece που είναι η επίσημη ονομασία, αλλά Yunanistan, όπως δηλαδή αποκαλούν τη χώρα μας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, σε όλα τα ματς, επίσημα ή φιλικά, το τηλεοπτικό δίκτυο, που κάνει την παραγωγή, θα πρέπει να αναφέρεται στις ομάδες με την επίσημη ονομασία τους.

Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Yunanistan;
Και γιατί τέτοια τεράστια διαφορά στην ονομασία από όλες τις άλλες χώρες;
Στην Γαλλία, οι Γάλλοι την λένε Grece, οι Ιταλοί Grecia, οι Γερμανοί Grechenland, οι Άγγλοι Greece…

Το Yunanistan σημαίνει «Land of Ionians», » Γη των Ιώνων» έτσι μας αποκαλούσαν οι Πέρσες και το πήραν και οι γείτονες Τούρκοι…


Πηγή : eglimatikotita.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου