Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Μητρόπουλος: Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε – Μη εφαρμόσιμο το μνημόνιο



«Θεωρώ ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε το ‘είναι κακό και δεν το ψηφίζω θα το ψηφίσουν οι ‘κακοί άλλοι’»

Την πεποίθησή του ότι «δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο» διετύπωσε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του, τον λιταρχισμό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι «από πολυγραφότερος αποδομητής του μνημονίου δεν ήθελα να προδώσω τις αρχές μου». «Η πρώτη μείωση των συντάξεων άρχισε από την Παρασκευή, δεν μπορούσα να στηρίξω» διευκρίνισε.

«Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου άλλαξε όλη την ατζέντα της Αριστεράς... Για πρώτη φορά ανέλαβε δανεισμό μέσω μνημονίου με ρήτρα εκχώρησης κυριαρχίας και συμπιέσεως των συντάξεων» επισήμανε δε ο κ. Μητρόπουλος.  Πρόσθεσε πάντως ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενο που o πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε ότι «υπάρχουν ευθύνες για αυτό που ψηφίσαμε προχθές, πολύ μεγάλες ευθύνες...»

«Πρέπει να μάθουμε πόσο κόστισαν στη χώρα τα capital controls, πόσο κόστισε η δήλωση Δραγασάκη ότι 'απειλήσαμε τους δανειστές ότι θα φύγουμε και υπερθεμάτισαν', καθώς και για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός πρέπει «να σταματήσει να κοροϊδεύει και να διχάζει το λαό... Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη ρητορική μίσους και διχασμού με ‘Μερκελιστές’, ‘γερμανοτσολιάδες’ κλπ. Η χώρα δεν κυβερνάται».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον κ. Μητρόπουλο, λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε το ‘είναι κακό και δεν το ψηφίζω θα το ψηφίσουν οι ‘κακοί άλλοι’».


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου