Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

H Εθνική νίκησε και στο “τεστ” με Λιθουανία



Έχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλή αμυντική παρουσία και με επιθετικά ξεσπάσματα, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε με 67-62 της Λιθουανίας στο τελευταίο της τεστ ενόψει της έναρξης του Eurobasket
Η Γαλανόλευκη επικράτησε της Λιθουανίας με 67-62 στο ΟΑΚΑ, κατέκτησε για 17η φορά το τουρνουά “Ακρόπολις” και πλέον στρέφεται στο εναρκτήριο ματς του Eurobasket με τα Σκόπια

Πλέον, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, έχει επτά ημέρες μπροστά του για να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” καθώς στις 5/9 είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ της διοργάνωσης.

Μπροστά σε δέκα χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα είχε και πάλι για “όπλο” την πολύ καλή της άμυνα και με κάποια καλά διαστήματα στην επίθεση -η οποία όμως θέλει ακόμα ρυθμό και “δέσιμο”- πήρε τη νίκη

Κορυφαίοι για την Γαλανόλευκη οι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σλούκα στην τρίτη περίοδο. Πολύ καλός για τη Λιθουανία ο Βαλαντσιουνας που έκανε double double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στα αρνητικά του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο μάτι (σχίσιμο) κι αφού του τοποθετήθηκαν ράμματα αποχώρησε από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62.

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 8, Ζήσης 6, Σπνούλης 3, Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6 ριμπ), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.

Λιθουανία (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλνιέτης, Γκαίλιους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας, Βαλαντισούνας 13 (11ριμπ.), Κουζμίνσκας 6, Μιλάκνις 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Γκόντας, Πηλοίδης.



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου