Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Υπο έλεγχο η «παράξενη» φωτιά στην Πάρνηθα





Το πρωί άρχισε προληπτικές ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ώστε να σβηστεί και η πιο μικρή εστία και να μην υπάρχει κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί ουσιαστικά η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε δύσβατη πευκόφυτη έκταση στη Βαρυμπόμπη.

 Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, ενώ όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος το πρωί άρχισε προληπτικές ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ώστε να σβηστεί και η πιο μικρή εστία και να μην υπάρχει κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Ο υποστράτηγος δήλωσε με νόημα ότι "μας παραξένεψε" η φωτιά που ξέσπασε νύχτα στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στο δάσος, όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, αντιδήμαρχος Αχαρνών, τόνισε ότι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν πολύ δύσκολη και λόγω των ισχυρών ανέμων.
Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος είδε δύο πυροσβέστες που παραλίγο να καούν.

Και ο κ Σιδηρόπουλος δήλωσε με νόημα ότι ήταν παράξενο το πως ξέσπασε η φωτιά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως σίγουρα στην Πάρνηθα υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις, ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει αν οικοπεδοποιήθηκε κάποια καμένη έκταση μετά τη φωτιά του 2013.
Τόνισε πάντως ότι είχε δει περιφράξεις μέσα στο δάσος, πριν ξεσπάσει τότε η φωτιά.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η πολεοδομία με το ζήτημα.
 Σημειώνεται πάντως ότι η πολεοδομία ανήκει στο Δήμο.

Τέτοια εποχή πέρυσι είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, είπε στο ΣΚΑΪ ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ουσιαστικά ποτέ δε δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός που να σταματάει εντελώς τα αυθαίρετα.

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία ,και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Και τα τρία μέτωπα εκδηλώθηκαν σε ορεινές και αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο Ποδοχώρι, οι δυο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στην Πάλερο Αιτωλοακαρνανίας.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου