Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το Ποτάμι ζητάει στοιχεία για το κανάλι της Βουλής



Οικονομικά στοιχεία για το Κανάλι της Βουλής ζητά με δεύτερη επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Βουλευτής με Το Ποτάμι Γ. Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς επανέρχεται στο θέμα γιατί έχουν περάσει τρεις μήνες από τις 27 Απριλίου όταν με επιστολή του αλλά και με ομιλία του από το βήμα της Βουλής ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να μάθει:

1. Ποιο είναι το ετήσιο λειτουργικό και μισθολογικό κόστος, ο αριθμός των εργαζομένων, τα είδη συμβάσεων εργασίας και ενδεχόμενες πολυθεσίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

2. Ποιος ο τρόπος πρόσληψης των απασχολουμένων στο Κανάλι της Βουλής και βάσει ποιων αξιολογικών κριτηρίων προσελήφθησαν.

3. Ποιος διαμορφώνει και βάσει ποιων οδηγιών το ημερήσιο πρόγραμμα του Καναλιού, ποιο το οργανόγραμμα και ο τρόπος λογοδοσίας της Διεύθυνσής του.

4. Πότε θα κατατεθούν οι αναλυτικοί οικονομικοί προϋπολογισμοί των πέντε (5) τελευταίων ετών, και ποια η πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους.

5. Εάν παραμένουν ή όχι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι του Καναλιού, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

έχουν περάσει τρεις μήνες από την επιστολή που σας απέστειλα στις 27 Απριλίου 2015 ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για το Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, και ακόμα ούτε μια απάντηση από μέρους σας!

Σας θυμίζω ότι κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του νόμου για την ΕΡΤ όταν από βήματος σάς έθεσα σειρά ερωτημάτων για το Κανάλι της Βουλής είχατε δεσμευτεί να παρουσιάσετε ενώπιον του Κοινοβουλίου τα στοιχεία που σας είχα ζητήσει.

Τα ερωτήματα που σας έθεσα παραμένουν:

1. Ποιο είναι το ετήσιο λειτουργικό και μισθολογικό κόστος, ο αριθμός των εργαζομένων, τα είδη συμβάσεων εργασίας και ενδεχόμενες πολυθεσίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων;

2. Ποιος ο τρόπος πρόσληψης των απασχολουμένων στο Κανάλι της Βουλής και βάσει ποιων αξιολογικών κριτηρίων προσελήφθησαν;

3. Ποιος διαμορφώνει και βάσει ποιων οδηγιών το ημερήσιο πρόγραμμα του Καναλιού, ποιο το οργανόγραμμα και ο τρόπος λογοδοσίας της Διεύθυνσής του;

4. Πότε θα καταθέσετε τους αναλυτικούς οικονομικούς προϋπολογισμούς των πέντε (5) τελευταίων ετών, και ποια η πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους;

5. Παραμένουν ή όχι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι του Καναλιού, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό;

6. Πότε επιτέλους θα μου απαντήσετε;

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και κατά την πάγια τακτική μου θα δώσω στη δημοσιότητα την παρούσα επιστολή αφού πρώτα την καταθέσω στο γραφείο σας και πρωτοκολληθεί.



Πηγή: newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου