Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μητσοτάκης και Αθανασίου κατά Παρασκευόπουλου για την υπόθεση της Ύδρας



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζητεί την άμεση παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλεί ο λεγόμενος «νόμος Παρασκευόπουλου» (4322/2015) με αφορμή το έγκλημα στην Ύδρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι χωρίς το νόμο οι Γεωργιανοί που φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα δεν θα είχαν αποφυλακιστεί πρόωρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι «το δεδομένο ότι διαπράξαντες την ειδεχθή ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί προ ολίγων εβδομάδων εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εγείρει ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης».

«Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαμε αναδείξει τα προβλήματα των ευεργετικών προς τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου εστιάζοντας στους ισοβίτες τρομοκράτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή και το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου να αποφυλακιστούν».

«Δυστυχώς, η ιδεοληψία επικράτησε της λογικής και της σύνεσης. Υπό το πρόσχημα του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού αποφυλακίστηκαν πρόωρα καταδικασθέντες για ειδεχθή κακουργήματα χωρίς έστω την παραμικρή απόδειξη σωφρονισμού» προσθέτει ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι για τη ΝΔ «προέχει η ασφάλεια των πολιτών και όχι η διευκόλυνση των εγκληματιών. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».

Η απάντηση Παρασκευόπουλου

Απαντώντας, ο υπουργός δηλώνει ότι «όσοι, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα διαφορετικά υπηρετούν το λαϊκισμό και νομιμοποιούν τον κιτρινισμό.»

«Δυστυχώς, αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο κ. Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν έχει καν διαβάσει νόμο που θέσπισε προσφάτως η Βουλή. Αν διάβαζε το περιεχόμενό του, θα είχε διαπιστώσει ότι οι απολύσεις που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα δεν στηρίζονταν σε καινοτομίες, αλλά σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος επανερχόμενος στο θέμα μετά από προηγούμενη δήλωσή του.

«Φαίνεται ότι κάποιο επιτελείο έχει αποφασίσει στο μέλλον να συσχετίζει όλες τις απολύσεις κρατουμένων, ιδίως μάλιστα αν συνδέονται με υποτροπή, με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ο κιτρινισμός όμως δεν θα πείσει» καταλήγει ο κ. Παρασκευόπουλος.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου