Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Θα σκεφτόμασταν σοβαρά τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας



Ενα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση συμμετοχής σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν μας ζητήσουν να μπούμε σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θα το σκεφτόμασταν σοβαρά».

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ  επισήμανε την ανάγκη να καταδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως «μοιραίο» και δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έπρεπε να είχε άγνοια σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τί έγινε και πρόσθεσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «είναι ο μοιραίος ο οποίος συσκεπτόταν με τους σοφούς, πριν μας πάει ο Παπανδρέου στο Καστελόριζο».

«Εχω θέμα με τους υποκριτές που μας λένε ότι μας στηρίζουν να μένουμε στο ευρώ, και την ίδια ώρα ετοιμάζουν σενάρια» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το plan Β ήταν έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως plan b, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ» συμπλήρωσε. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε γιατί το κόμμα του ζητά να κληθεί από την παρούσα Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν ζητάμε την ποινική δίωξη»

«Εμείς εξαντλούμε όλα τα πολιτικά μέσα. Δεν ζητάμε την ποινική δίωξη. Ζητάμε να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη. Αν υπάρχουν ευθύνες για εμάς θα εξεταστούν. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν. Προτείνουμε, η ήδη υπάρχουσα Εξεταστική να εξετάσει και τον Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών σαμποτάριζε συνειδητά τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

«Είχα διακρίνει έντονα το υποκριτικό "όχι" του Βαρουφάκη με το "όχι" άλλων που μας το έλεγαν από την αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας τη στάση του Πρωθυπουργού στο θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «αν δεν ήξερε, είχε παρασυρθεί». «Εγώ αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα μια απειρία. Δεν επιτρέπεται η άγνοια σε τόσο κρίσιμα ζητήματα» ανέφερε. Οσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στη Βουλή, είπε ότι το κόμμα θα στηρίξει ό,τι είναι σωστό.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα, ψηφίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή, ο άλλος δρόμος μας δίνει τη δυνατότητα να τα παλέψουμε. Αυτή την κακή συμφωνία που φέρνει ο Τσίπρας, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε» δήλωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα, χαρακτήρισε «τυχερό» τον κ. Τσίπρα που έχει μια πολύ σοβαρή αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο κόσμος θα καταλάβει σύντομα το πόσο συνέβαλε η στάση της αντιπολίτευσης στο να μείνει η χώρα στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση έχει εντολή»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εντολή, εφόσον υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης ή δεν έχει κατατεθεί πρόταση μομφής: «Ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε εκλογές. Φοβάται ότι μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί μπορεί να τον ρίξουν. Τα ζητήματα τα εσωκομματικά δεν μπορεί να γίνονται εθνικά. Ας προσπαθήσει να βρει λύση. Είναι καταστροφικό για τη χώρα να ξαναμπούμε στη διαδικασία της αστάθειας» δήλωσε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, απηύθυνε άνοιγμα προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους της ΝΔ:

«Η πρόσκληση είναι προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους. Θα ξεκινήσουμε τις εγγραφές των καταλόγων με πρώτο εμένα. Δεν υπάρχουν ντίβες και προσωπικότητες που θα έρθουν και θα κάνουν ό,τι θέλουν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει προσκλητήριο σε όλους τους Προέδρους ΝΟΔΕ από το ΄74 μέχρι σήμερα. Να ξαναφτιάξουμε τον χαρακτήρα μας, να πορευτούμε στον μεσαίο δρόμο, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, να ακολουθήσουμε τη λογική» είπε χαρακτηριστικά.


tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου