Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μέρκελ: «Αλέξη γιατί έπαιξες ρουλέτα μια ολόκληρη χώρα»




Τις έντονες συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας, μεταφέρει το περιοδικό Spiegel το οποίο υποστηρίζει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έκρυψε πόσο έντονα ενοχλημένη είναι με τον Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν δίστασε «να παίξει ρουλέτα με ολόκληρη την χώρα», αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ.

Η Α. Μέρκελ γνωρίζει ότι ένα Grexit θα είναι ένα πικρό σημείο καμπής για την Ευρώπη αλλά και για την καγκελαρία, σημειώνει το Spiegel, αναφέροντας παράλληλα ότι η καγκελάριος εξήγησε στα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών ότι αλληλεγγύη και σταθερότητα πηγαίνουν μαζί.
Για τους Έλληνες οι πόρτες της Ευρώπης παραμένουν ανοιχτές, επανέλαβε η Μέρκελ, ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τις αρχές της ΕΕ και παραβιάζει τις αρχές συνεργασίας, αφού οι πολιτκές που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «σκληρές και ιδεολογικές».

Σύμφωνα με το Spiegel, η καγκελάριος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα εν γνώση του πάνω στον τοίχο και δηλώνει αποσβολωμένη που ο πρωθυπουργός μπόρεσε «να παίξει ολόκληρη χώρα στην ρουλέτα».

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τις τελευταίες μέρες Γερμανοί αξιωματούχοι, η γερμανική κυβέρνηση πριν κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα περιμένει να έχει διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη πλειοψηφία. Πιθανότατα η επίσημη θέση της Γερμανίας γίνει γνωστή αύριο το μεσημέρι.

Αύριο αναμένεται και δήλωση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: Εθνος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου