Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Fiat 500 2016: Πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου




Στα γενέθλια του αρχετυπικού cinquecento –αλλά και της αναβίωσής του- θα παρουσιάσει η Fiat το ανανεωμένο 500 το οποίο αναμένεται να επωφεληθεί από, σχεδιαστικού περιεχομένου αλλαγές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις που θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το lifestyle χαρακτήρα του, ενώ βελτιώσεις με γνώμονα την αποδοτικότητα αναμένονται και στους κινητήρες.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το ανανεωμένο 500, τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν ότι η ανανεωμένη εκδοχή του θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος ενώ, οι αισθητικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό του θα συντείνουν σε ένα συνολικά πιο αρρενωπό αποτέλεσμα με σχεδιαστικές επιρροές από λεπτομέρειες του 500Χ.

Στο εσωτερικό αναμένεται η ίδια pop προσέγγιση με περισσότερες επιλογές και πιο έντονο lifestyle χαρακτήρα με κυρίαρχο το infotainment με μεγάλη οθόνη αφής που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του ταμπλό αναδιαμορφώνοντας τη σχεδίασή του.

Στοχευμένες αλλαγές αναμένονται και στους κινητήρες με γνώμονα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, κάτι που σημαίνει ότι ο δικύλινδρος TwinAir του 0,9 λίτρου αναμένεται να περιορίσει την μέση κατανάλωση καυσίμου κάτω από τα 4,0 λίτρα/100 χλμ., φτάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι βελτιώσεις του Multijet μοτέρ των 1,3 λίτρων αναμένεται να μειώσουν κατανάλωση και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 3,1 λίτρα/100 χλμ. και 85 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα η οποία επιφυλάσσεται να αποκαλύψει επισήμως τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου 500 στην επίσημη πρεμιέρα του, η 4η Ιουλίου επελέγη καθώς, το αρχετυπικό 500αράκι παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1957 ενώ την ίδια ημερομηνία έκανε πρεμιέρα και η σύγχρονη εκδοχή του πριν από οκτώ χρόνια.

Για την ιστορία, το πρώτο Cinquecento είχε βάρος μόλις 470 κιλά, διέθετε υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή και εξοπλιζόταν με ένα δικύλινδρο κινητήρα 479 κ.εκ. με ισχύ 13 ίππων, ενώ η αυτονομία του, διαμορφωνόταν σε λίγο παραπάνω από 80 χλμ.


Πηγή : auto.in.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου