Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θύελλα για τις καταγγελίες Θεοχάρη περί σχεδίου επιστροφής στη δραχμή



«ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Θύελλα προκάλεσε η σοβαρή καταγγελία στην οποία προχώρησε στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο Μαξίμου που επεξεργάζεται σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε τις καταγγελίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης

Την παραίτηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και την αντικατάστασή τους από υπηρεσιακούς, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Χαρακτήρισε πραξικοπηματικό το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα, το οποίο, όπως είπε, έχει πρώτο το "όχι" και υποστήριξε ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δουλεύει το σχέδιο της επόμενης μέρας προς τη δραχμή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν με χαρτάκια. Οι αγρότες με το "όχι" δεν θα δουν επιδότηση».

Ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε: «η αλλαγή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος με ΠΝΠ είναι πραξικόπημα. Πού ακούστηκε να αλλάζει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, αφού αυτό έχει προκηρυχθεί; Δηλαδή εάν προκηρύξετε εκλογές θα αλλάξετε στη συνέχεια τον εκλογικό νόμο; Πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών και να μπουν υπηρεσιακοί υπουργοί. Μη ζητάτε να επιδειχθεί ψυχραιμία. Η μητέρα που δεν βρίσκει γάλα σκόνη στο φαρμακείο έχει χάσει την ψυχραιμία της».

Εξάλλου, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι θέτει σε δημοψήφισμα ένα ψεύτικο ερώτημα, ένα ερώτημα που δεν υπάρχει και πρόσθεσε: «Στον λαό πας με δύο καλές επιλογές ή δύο κακές επιλογές, όταν δεν μπορείς να διαλέξεις. Δεν πας όμως με μία κακή επιλογή, όπως κάνετε εσείς. Τον ρωτάτε αν δέχεται τη λιτότητα. Το "ναι" είναι το "όχι" στη λιτότητα (...). Μπορούσατε να πείτε εσείς το όχι. Γιατί χρειάζεστε τον λαό; Πάρτε από τους πλούσιους, από τη φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο και κάνετε το πρόγραμμά σας. Ακόμη κι αν είχατε προκηρύξει το δημοψήφισμα δύο βδομάδες πριν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τότε θα έπρεπε να μας κλείσουν τις τράπεζες. Τώρα τις κλείσαμε εμείς με υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε ότι «μόνο με το "ναι" μπορούμε να σωθούμε. "Ναι" στην Ελλάδα, "ναι" στο ευρώ. "Όχι" στη μιζέρια, "όχι" στη βία όχι στη διχόνοια».
«Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την "ευθύνη". Ντροπή και τίποτα άλλο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος προχώρησε σε διάψευση του σεναρίου για σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, ενώ παράλληλα κάλεσε τον βουλευτή του Ποταμιού εάν ξέρει κάτι να το αποδείξει με πράξεις ή με έγγραφα, αλλιώς να ζητήσει συγνώμη.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου