Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ρήξη Μαξίμου - Βαρουφάκη, υπουργοί ζήτησαν εδώ και τώρα την παραίτησή του;



Ένα απίστευτο περιστατικό με καυγάδες και φωνές πρωτοφανείς για τα δεδομένα συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, περιγράφεται το κρίσιμο βράδυ της Κυριακής λίγο πριν ξημερώσει για την Ελλάδα η ημέρα του capital control και των κλειστών τραπεζών. Στο στόχαστρο ο Γιάνης Βαρουφάκης που όπως περιγράφεται τέσσερις υπουργοί και τέσσερα στελέχη του Μαξίμου ζήτησαν την άμεση παραίτησή του.

Μάλιστα η ρήξη είναι τουλάχιστον οριακή καθώς όπως αναφέρεται τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης χρεώνουν ανοιχτά τον Γιάνη Βαρουφάκη πως “υπονόμευσε συνειδητά και βάσει σχεδιασμού τη διαπραγμάτευση”.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου οι καταγγελίες κατά Βαρουφάκη προέρχονται από την κορυφή της κυβερνητικής ιεραρχίας καθώς μιλάμε για στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Σγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.

Με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το capital control τα στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν χαρακτηρσιτικά σύμφωνα με Τα Νεά πως “αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμωστεί”.
Το... πράγμα είχε συνταχθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη και κάπου εκεί ξέσπασε καυγάς άνευ προηγουμένου με βαρύτατες καταγγελίες με αποτέλεσμα ο Α. Τσίπρας να διακόψει τη συνεδρίαση.
Μάλιστα ο Νίκος Παππάς σε υψηλότατους τόνους έλεγε χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τελικά να συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Σαγιάς.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά και τη συμπεριφορά του στο τελευταίο Eurogroup έχασε τη στήριξη του Γ. Δραγασάκη, ενώ ο Γ. Σταθάκης τηλεφωνικά είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση εάν μείνβει σε αυτή ο Γ. Βαρουφάκης. Σοβαρές ενστάσεις έθεσε και η Ράνια Αντωνοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “τι κάνει αυτός”.


Πηγή : newsit.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου