Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Εκτός λειτουργίας σχεδόν τα μισά ATM στην Ελλάδα



Εκτός λειτουργίας τέθηκαν απο το απόγευμα της Κυριακής τα 2.191 από τα 5.449 ΑΤΜ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των αυτόματων μηχανημάτων, ωστόσο, περιλαμβάνει και αυτά που έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις και καταστήματα, τα οποία ήταν κλειστά χθες και κατά συνέπεια δεν ήταν προσβάσιμα στους πολίτες.

Οι πολίτες έτρεχαν από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη για να βρουν ΑΤΜ που λειτουργούσε και να σηκώσουν χρήματα για τις επόμενες δύσκολες μέρες.

Επιχειρησιακό σχέδιο αστυνομίας στις ATM

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου οι αναλήψεις των πολιτών αυτές τις ημέρες να γίνονται με ασφάλεια. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, υπάρχει σχέδιο με αυξημένες περιπολίες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Οι πολίτες αυτές τις ημέρες θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:

Μην επιλέγετε να πραγματοποιείτε αναλήψεις από την τράπεζα βράδυ ή σε ώρες που δεν υπάρχει κίνηση. Επίσης, επιλέξτε κεντρικά σημεία, τα οποία να έχουν κυκλοφορία την ώρα που θα επιλέξετε.
Μην εμπιστεύεστε κανέναν που δεν γνωρίζετε να σας μεταφέρει π.χ. στην τράπεζα
ή οπουδήποτε αλλού.
Δεν χρειάζεται να «διαφημίζετε» αν και πόσα χρήματα έχετε πάνω σας ή στο σπίτι σας.
Αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο, κάτι ασύνηθες έξω και γύρω από τράπεζες ή άλλα καταστήματα, μην παραλείψετε να το αναφέρετε στις Αρχές.

Αυξημένες περιπολίες σε ΑΤΜ, τράπεζες και σούπερ μάρκετ συμπεριλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ την ίδια στιγμή επιτηρούν διακριτικά τα σημεία που ενδεχομένως να υπάρξει ένταση. Ηδη από το Αρχηγείο έχει δοθεί η διαταγή που θέτει σε εκλογική ετοιμότητα το αστυνομικό προσωπικό με ανάκληση αδειών.

Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα
"Τα μέτρα  περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό". Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου ενημερώσει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα. Παράλληλα επισημαίνεται ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

Από την πλευρά της Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς". Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι ο "ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Οι τουρίστες μας που βρίσκονται ήδη εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι προγραμματίζουν να έρθουν, δεν πρόκειται να επηρεαστούν καθόλου από τα γεγονότα και ότι μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα".



Πηγή - zougla.gr / ΑΜΠΕ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου