Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα


Στο προσκήνιο παραμένει το θέμα του δημοψηφίσματος με κορυφαία, ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το αν πρέπει ή όχι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως "υπερόπλο της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές".

"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως το δημοψήφισμα είναι μια ύστατη συνταγματική δυνατότητα, προκειμένου ο λαός, αν κριθεί ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να κριθούν διότι είναι η συμφωνία εκτός της λαϊκής εντολής του Ιανουαρίου ο λαός να έχει την τελεσίδικη και αποφασιστική παρέμβαση", δήλωσε και πρόσθεσε:

"Το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο όπλο, το υπερόπλο της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Αν χρειαστεί να το αξιοποιήσουμε θα το αξιοποιήσουμε", πρόσθεσε.

Σταθερός στη θέση του υπέρ ενός δημοψηφίσματος είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος μάλιστα προτείνει να διεξαχθεί πριν τη συμφωνία με τους δανειστές.

"Προ πάσης συμφωνίας, προ πάσης υπογραφής και προ πάσης διευθέτησης που θα οδηγούσε σε συμφωνία γιατί αυτό θα ισχυροποιούσε τη θέση της κυβέρνησης", είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Αντίθετα ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης δεν θεωρεί ότι ένα δημοψήφισμα είναι απαραίτητο, ενώ εκτιμά ότι μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη.

"Ο Τσίπρας έχει το πολιτικό κεφάλαιο, τη στήριξη του ελληνικού λαού να προχωρήσει με τόλμη, με ειλικρίνεια... Δε θα χρειαστεί δημοψήφισμα. Ο τελευαίος Έλληνας που θα ήθελε δημοψήφισμα είναι ο Πρωθυπουργός. Η χώρα χρειάζεται λύσεις και όχι κάλπες. Η εντολή προς τον Τσίπρα είναι να κυβερνήσει", δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Ούτε, ωστόσο ο κυβερνητικός εταίρος καλοβλέπει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος, που πάντως θα το στηρίξει σε περίπτωση που το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός.

"Ακόμη και το δημοψήφισμα δεν νομίζω ότι θα δώσει κάτι περισσότερο, ο κόσμος έχει εκφραστεί ξεκάθαρα. Παρόλα αυτά εάν αποφασίσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γενικότερα να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα για να έχουμε πιο νωπή την άποψη του ελληνικού λαού και αν θέλετε και την απόφαση για μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη εμείς οι ΑΝΕΛ δεν θα είμαστε αντίθετοι ως προς αυτό", ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.


Πηγή : mega.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου