Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Βολές Φορτσάκη: Η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ-ΡΕΥΜΑ KAI WI-FI»



Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, με αφορμή την επιστολή των πρυτανικών αρχών του Καποδιοστριακού Πανεπιστημίυ Αθηνών για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας, που έχει ξεπεράσει πλέον τις δυο εβδομάδες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φορτσάκης έκανε λόγο για ανώμαλη κατάσταση και σημείωσε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης έχει αποκοπεί από τις βασικές του λειτουργίες και σιγά-σιγά απαξιώνεται και στο εξωτερικό.

Προσέθεσε ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως η χρήση βίας για τον τερματισμό της κατάληψης είναι κάτι που χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. «Θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το Wi-Fi και σιγά-σιγά θα έβγαιναν τα παιδιά», σχολίασε.

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κατήγγειλε ότι το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν δεξιοί ή αριστεροί όσον αφορά την προστασία του πανεπιστημίου. «Πρέπει να υπάρχει συναίνεση», είπε.

Σχολιάζοντας τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων, ο κ. Φορτσάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας αρμόδιος υπουργός που δεν ασκεί τα καθήκοντά του γιατί φοβάται ότι θα υπάρξει αντίδραση από συνάδελφό του.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου