Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φρικτή ρατσιστική δολοφονία: Τα καρέ του θανάτου (ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ)


Σε μια σειρά φωτογραφιών του James Oatway καταγράφεται καρέ καρέ η ρατσιστική δολοφονία του Emmanuel Sithole στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η επίθεση, που διήρκεσε λιγότερο από δύο λεπτά, έλαβε χώρα μετά από μια νύχτα ταραχών στην Alexandra Township, όπου λεηλατήθηκαν καταστήματα ξένων.


Ο Emmanuel Sithole από τη Μοζαμβίκη περπατούσε στον δρόμο όταν του επιτέθηκαν μέρα μεσημέρι 4 Νοτιοαφρικανοί, μαχαιρώνοντάς τον θανάσιμα, παρά τις εκκλήσεις του για έλεος.


Στο σημείο βρισκόταν ο φωτογράφος James Oatway που απαθανάτισε τη δολοφονική επίθεση με την κάμερά του, σημειώνοντας πως ήθελαν μόνο ένα πράγμα. Να σκοτώσουν.


"Ήθελαν το αίμα του και τίποτα δεν επρόκειτο να τους σταματήσει. Όταν ξεκίνησε η επίθεση, βρισκόμουν 20 μέτρα μακριά.

Κάποια στιγμή πλησίασα στα 4-5 μέτρα, πιστεύοντας ότι θα τον αφήσουν. Ακόμα τον θυμάμαι να με κοιτάζει μέσα στα μάτια. Ήταν ζαλισμένος και σοκαρισμένος και αυτό αποτυπωνόταν στο πρόσωπό του", σημείωσε μιλώντας στο CNN.


Ο James Oatway μαζί με τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Beauregard Tromp μετέφεραν τον Emmanuel Sithole στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στους Sunday Times της Αφρικής με τίτλο "Σκοτώνοντας τον γείτονά σου: Η επίθεση στην Alex φέρνει σπίτι την ντροπή της νότιας Αφρικής".


Ντροπή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η νότια Αφρική, με 7 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί στον τελευταίο γύρο ξενοφοβικής βίας κατά των φτωχότερων μεταναστών.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων του βασιλιά των Ζουλού Goodwill Zwelithini που είπε ότι οι ξένοι θα έπρεπε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν επειδή παίρνουν τις δουλειές από τους πολίτες.

Μετά τις δηλώσεις του ξέσπασαν βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών στο λιμάνι του Durban, αλλά τη Δευτέρα ο Goodwill Zwelithini είπε ότι ποτέ δεν κήρυξε πόλεμο κατά των μεταναστών.

"Ο πόλεμος που ζητώ σήμερα είναι να προστατευτούν όλοι οι ξένοι πολίτες στη χώρα ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται".

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν πλέον συλληφθεί και οι 4 ύποπτοι με τη βοήθεια των φωτογραφιών του Oatway, με τον φωτογράφο να δηλώνει αηδιασμένος από τον βαθμό της διαφθοράς.

"Είμαι πολύ θυμωμένος με τους άντρες που τον σκότωσαν και αναστατωμένος που οι προσπάθειές μας δεν έσωσαν τη ζωή του Emmanuel".

Πηγή: CNN


newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου