Οδεύει προς την απομόνωση η χώρα μετά τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να ευνοήσει με νόμο τρομοκράτες για την απελευθέρωση τους.
Δεν είναι λίγες οι φωνές Ευρωπαίων και Αμερικάνων που λένε ανοικτά πώς η Ελλάδα με το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης που πέρασε χωρίς να είναι ούτε καν σε απαρτία και η βουλή, θα γίνει μια επικίνδυνη χώρα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο έγκλημα όπως δείχνει και η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους αντιεξουσιαστές.
Ψηφίστηκε λοιπόν και επί του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τη μετατροπή της φυλάκισης του Σάββα Ξηρού σε κατ' οίκον περιορισμό, παρά το ξεκάθαρο τελεσίγραφο του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, που ζήτησε από την κυβέρνηση να το αποσύρει, προκειμένου να μην απελευθερωθεί το μέλος της 17Ν.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από το προεδρείο να ακυρώσει τη διαδικασία και να μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς στην Ολομέλεια υπήρχαν ελάχιστοι βουλευτές.
Επικαλούμενος την απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, διέκοψε την συζήτηση λόγω μη απαρτίας, είπε: «Ο Κανονισμός επιβάλλει απαρτία μόνο όταν η Ολομέλεια λαμβάνει αποφάσεις όπως οι ψηφοφορίες και επειδή αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν 75 βουλευτές, η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιχειρεί να τορπιλίσει τη διαδικασία» και την κάλεσε να επιδείξει «σοβαρότητα».
Υπερ της πρότασης του κ. Μητσοτάκη τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.
Η αναταραχή ανάγκασε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν σε επιτροπές ή στο καφενείο του Κοινοβουλίου να σπεύσουν στην Ολομέλεια και έτσι ο προεδρεύων Γιάννης Μπαλάφας ολοκλήρωσε ομαλά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου