Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άρχισαν οι απολογίες στον ανακριτή για την "εγκληματική οργάνωση"



Στο κτίριο 6 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων άρχισαν οι πρώτες απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" που φέρεται να λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και για άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Η απολογία γίνεται είτε αυτοπροσώπως είτε δια νομικού εκπροσώπου εφόσον υπάρχει σοβαρό κώλυμα, όπως συνέβη με την περίπτωση ενός δικαστή της Football League, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να μελετήσει τη δικογραφία.

Προθεσμία 20 ημερών έλαβε και μία πρώην αθλητική δικαστής της ΕΠΟ, ένας αθλητικός δικαστής της ομοσπονδίας και ένας δικαστής της Football League, ενώ η ίδια εξέλιξη αναμένεται και με όλα τα 8 πρόσωπα που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τετάρτη (εν τέλει απολογήθηκε μόνο ένας), αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω έκτακτης υποχρέωσης του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη.

Από εκεί και πέρα, ο ανακριτής περιμένει εντός και της Παρασκευής ακόμα 7 πρόσωπα, σε κάποια εκ των οποίων ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις από τον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αριστείδη Κορέα, και έχουν προστεθεί στη δικογραφία, έπειτα από καταθέσεις που πήρε από μάρτυρες.

Τα πρόσωπα αυτά δεν ανήκουν στην αρχική ομάδα των 16 ατόμων, στους οποίους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι της συγκεκριμένες ομάδας αναμένεται να κληθούν σε απολογία και να λάβουν τη δικογραφία που περιλαμβάνει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν μετά από το Πάσχα.


Πηγή : contra.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου