Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πάνω 60.000 αιτήσεις σε 8 ημέρες για δωρεάν φαγητό, ρεύμα, ενοίκιο



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Την επιδότηση σίτισης, και ο συνδυασμός των παροχών δωρεάν φαγητού, ρεύματος και ενοικίου αφορούν οι περισσότερες αιτήσεις, την πρώτη εβδομάδα που «τρέχει» το κυβερνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στις 7567 αιτήσεις, ανέρχεται ο ημερήσιος αριθμός που καταχωρούνται στην ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, από ενδιαφερόμενους που θέλουν να λάβουν είτε ξεχωριστά τα ειδικά κουπόνια για δωρεάν φαγητό, ρεύμα στέγαση, είτε συνδυασμό των δύο ή και των τριών παροχών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συνολικά στις πρώτες οκτώ ημέρες έχουν υποβληθεί 60.540 αιτήσεις εκ των οποίων ιδιωτικά υποβλήθηκαν οι 31.308 ενώ σε ΚΕΠ οι 29.232.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι περισσότερες αιτήσεις, 20.635, αφορούν την επιδότηση σίτισης, ακολουθούν εκείνες για τη λήψη επιδόματος ενοικίου (1.206) και τελευταίες είναι αυτές που αφορούν στην δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (622).

Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των  παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (17.936), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (5.595) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (5.595). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (14.121).


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου