Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μετέτρεψαν σε... πίστα αγώνων τη Μαραθώνος



Σε... πίστα αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας μετέτρεψαν το βράδυ της Πέμπτης περίπου πεντακόσια άτομα, με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία και μετά από επεισόδια, να προσαχθούν 28 άτομα και να συλληφθεί ένα. Το όλο σκηνικό θύμιζε παλαιότερες εποχές στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου οδηγοί «πειραγμένων» αυτοκινήτων διοργάνωναν αυτοσχέδιους αγώνες στην περιοχή «βούτα». «Αγώνες» τους οποίους είχε σταματήσει η ομάδα «ΣΙΓΜΑ» της Άμεσης Δράσης, με τα πολλών κυβικών αυτοκίνητα που διέθετε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ομάδα πεντακοσίων περίπου ατόμων συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα και αφού κατέλαβε το οδόστρωμα, κατέβασε την... καρό σημαία για τη διοργάνωση αυτοσχέδιοων αγνώνων με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Κάτοικοι της περιοχής, αναστατωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν τα περιπολικά έτασαν στην περιοχή, τα πληρώματά τους δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια.
Μάλιστα μία ομάδα τοποθέτησε στο οδόστρωμα κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο.
Σε βάρος του ατόμου που συνελήφθη σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για την ιστορία...


Πριν από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων αυτοκινήτου τα βράδια, είχε γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στη «Βούτα» της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Τα ατυχήματα και δυστυχήματα, αλλά και ο κίνδυνος που διέτρεχαν οι οδηγοί που δεν είχαν καμία σχέση με το... σπορ, οδήγησαν την τότε ηγεσία της αστυνομίας, στη λήψη άμεσων μέτρων.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Συγκροτήθηκε γρήγορα - γρήγορα η θρυλική ομάδα «ΣΙΓΜΑ» της Άμεσης Δράσης, η οποία παρέλαβε αυτοκίνητα με ισχυρούς κινητήρες, που είχαν κατασχεθεί από εμπόρους ναρκωτικών, και με το που βγήκε στους δρόμους, έκοψε τον... αέρα σε όσους έβλεπαν τον εαυτό τους ως οδηγό της... FI.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Τα οχήματα αυτά, με τους θηριώδεις κινητήρες και τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς στο τιμόνι τους, έκαναν τους... κοντράκηδες που είχαν μετατρέψει τη λεωφόρο έως τα Λιμανάκια σε πίστα αγνώνων, να φεύγουν με κατεβασμένο το... κεφάλι.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Μάλιστα, εκτός του ότι τα πληρώματα των γρήγορων αυτοκινήτων αποτέλεσαν αντικείμενο σεβασμού απ΄ όλους τους αυτοκινητόβιους της εποχής, βοήθησαν και στην καταπολέμισης της εγκληματικότητας, αφού, στρίμωχναν αμέσως κάθε είδους κακοποιό που καταδίωκαν...


Σπύρος Κουντούρης


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου