Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για να "ξηλώσει" τον Στουρνάρα




Τι κρύβει η επίσκεψη στην Κύπρο

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός συνόρων ως πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αφιχθεί νωρίς το πρωί (08.00) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα τον καλωσορίσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Από το αεροδρόμιο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί στο προεδρικό μέγαρο με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα εκτός από το εθιμοτυπικό μέρος έχει και άλλη μία στόχευση. Όπως αποκάλυψε η Ελένη Καλογεροπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στην ατζέντα είναι και το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα. Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που κατάφερε να παύσει τον κεντρικό της τραπεζίτη και στις προθέσεις τους Αλέξη Τσίπρα είναι να ενημερωθεί από τον Νίκο Αναστασιάδη για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε αυτό αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκρυψε ποτέ την δυσαρέσκειά του για την τοποθέτηση Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου