Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσιο: Άγνωστο τι θα γίνει με τους μισθούς και τις προσλήψεις – Η κινητικότητα συνεχίζεται




Άφησε το πόδι από το γκάζι η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο δημόσιο. Με συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλά για σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και αλλαγές σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Κατρούγκαλος στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών σε ό,τι αφορά στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που υπέστησαν απανωτές μειώσεις λόγω μνημονίου μιλά για ένα πιο δίκαιο μισθολόγιο, αποφεύγει ωστόσο να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του, συμπληρώνοντας ότι το μισθολόγιο θα προγραμματιστεί σε δεύτερο χρόνο και μετά από συζητήσεις με την ΑΔΕΔΥ.Η αποκατάσταση των μισθών δηλαδή πάει σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει στη συνέντευξή του ότι υπάρχει η δυνατότητα (από την παλιά συμφωνία με την τρόικα) για 15.000. Δεν αναφέρει ωστόσο τι θα συμβεί με την αποκατάσταση των απολυθέντων και εάν αυτοί θα είναι επιπλέον προσλήψεις ή εάν θα αφαιρεθούν από τις 15.000, εάν δηλαδή για την αποκατάσταση των απολυθέντων θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, ιατρών κλπ.

Ο υπουργός επισημαίνει μάλιστα ότι θα συνεχιστεί και η κινητικότητα στο Δημόσιο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, ωστόσο η κινητικότητα σε καμία περίπτωση δεν θα συνδυαστεί με απολύσεις υπαλλήλων.

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρει ότι δεν υπάρχουν δημόσιες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχουν μόνο αν καλύπτουν ανάγκες, η κινητικότητα θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες με βάση το διαθέσιμο υλικό.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου μοιάζει να τηρεί τους περιορισμούς που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των μισθολογικών ζημιών. Ως προς την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις, καθώς προφανώς θα επιλεγούν συγκεκριμένες ειδικότητες, αυτές θα καλυφθούν μέσω κινητικότητας.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου