Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση στην Ντόρα Μπακογιάννη για συμμετοχή στην 15μελή Επιτροπή Σοφών για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια




Πρόταση να συμμετέχει στην Επιτροπή Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια δέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από την ηγεσία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η πρόταση έγινε από τις κυβερνήσεις της τριμερούς Προεδρίας του Οργανισμού Ελβετίας, Σερβίας και Γερμανίας.

Η επιτροπή η οποία συγκροτείται με αφορμή την  κρίση στην Ουκρανία και την  αστάθεια που προκλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή,  θα λειτουργεί συμβουλευτικά  και σε συνεργασία  με τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΟΑΣΕ. Σκοπός της είναι να εξετάσει τα δεδομένα ασφαλείας στον ευρω-ατλαντικό χώρο και στο τέλος του 2015 να προχωρήσει σε συστάσεις προς τον ΟΑΣΕ για τον επανασχεδιασμό της πολιτικής ασφαλείας.

Στην «επιτροπή σοφών» εκτός της Ντόρας Μπακογιάννη συμμετέχουν   η  πρώην Πρόεδρος της Λετονίας Βάιρα Φραιμπέργκα, ο πρώην Πρωθυπουργός του Καζακστάν Κασίμ Τοκάγιεφ, ο πρώην Αν. Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ζαν-Μαρί Γκενό, ο Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Θάτσερ και Μέιτζορ Μάλκολμ Ρίφκιντ, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τσαλί, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Άνταμ Ντάνιελ Ρότφελντ, ο πρώην Αν. Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Σέρτζι Καπανάτζε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας Σεργκέι Καραγκανόφ, ο πρώην Γερουσιαστής και νυν πρόεδρος του Woodrow Wilson Center Τζέιν Χάρμαν, ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Ταχσίν Μπουρτζούογλου κ.ά.  Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Μόναχο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου