Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ χωρίς λογική και κέρδος για το κράτος





του Κώστα Βουκελάτου

Με αφορμή τη συνέντευξη του νέου υπουργού υγείας κύριου Κουρουμπλή αναφορικά με το ΤΑΙΠΕΔ με έκανε να θυμηθώ ένα παλιό μου άρθρο Οκτώβρη του 2013 που αφορούσε αμαρτωλές συμβάσεις χωρίς λογική και σε βάρος του κράτους.

Πρώτη φορά ακούω κάποιον κυβερνητικό να το κάνει θέμα και αξίζει να διαβάσετε τι είπε ο Κουρουμπλής και το άρθρο μου παρακάτω για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Ο κύριος Κουρουμπλής αποκάλυψε :

«Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».
«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής,αποκαλύπτοντας ότι «3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».

«Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής στον Real FM, σημειώνοντας πως «θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά».

Το άρθρο μου είχε τον τίτλο και περιεχόμενο :

Τα πουλάμε € 145 εκ., τα νοικιάζουμε € 290 εκ! Τι δεν καταλαβαίνεις;


του Κώστα Βουκελάτου

Διαβάζοντας σήμερα τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο έπεσε το μάτι μου σε μια είδηση που δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι καλή για το κράτος και για εμάς τους άμοιρους πολίτες αυτής της χώρας.

Διάβασα λοιπόν το παρακάτω γεγονός και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας:

Η Eurobanκ Properties παίρνει από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα δίνοντας 145,81 εκατ. ευρώ και με τη συμφωνία πως θα τα νοικιάζει στο Δημόσιο...
αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο...


Τη Eurobank Properties επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ

Τα κυριότερα ακίνητα είναι:

- Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.

- Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2013.

Με απλά μαθηματικά το κράτος πουλάει κάτι που θα αποφέρει στα ταμεία του 145,81 εκατ ευρώ, τα οποία όμως θα δώσει πίσω σε 10 χρόνια από αυτούς που το αγόρασε!

Επίσης βάση της συμφωνίας όπως διαβάζω θα εκμισθωθούν από τον αγοραστή δηλαδή την eurobank στο ελληνικό δημόσιο για 20 χρόνια, με απλά μαθηματικά και πάλι, ο αγοραστής θα κάνει απόσβεση του κεφαλαίου σε 10 χρόνια και θα έχει κερδίσει τα διπλάσια από όσα έδωσε σε 20 χρόνια!

Το κράτος πού κερδίζει από αυτή την συμφωνία;

Το κράτος θα δώσει σε 20 χρόνια για κάτι που πούλησε 145 εκατ. Ευρώ τα διπλάσια δηλαδή 290 εκατ. Ευρώ!

Ποιος κερδίζει ρε δυναμίτες της ανάπτυξης από αυτή την συμφωνία;

Ρωτάω με το μικρό μου το μυαλό που δεν φτάνει τα δικά σας τεράστια μυαλά;

Εάν κάποιος από εσάς διαβάσει το άρθρο και καταλαβαίνει κάτι άλλο παρακαλώ διορθώστε με γιατί οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές για να κατανοήσω αυτή την συμφωνία

Δημοσιεύτηκε στα site και στα blogs Οκτώβριο 2013

Τα συμπεράσματα δικά σας!!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου