Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Welt: Οι Έλληνες "σήκωσαν" 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες τον Δεκέμβριο


"Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις πρόωρες εκλογές αυξάνονται οι ανησυχίες πολλών Ελλήνων για μία νέα κορύφωση της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους". Αυτό αναφέρει σε πρωτοχρονιάτικο άρθρο της, ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

"Από φόβο απέναντι σε πολιτικές και οικονομικές αναταταραχές, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, τον Δεκέμβριο πολλοί αποταμιευτές και επιχειρηματίες σήκωσαν περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες", συμπληρώνεται στο ίδιο άρθρο.

Παρακάτω αναφέρεται ότι "ορισμένοι εμπειρογνώμονες συζητούν ξανά συχνά για μία δυνατή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.  Ένα τέτοιο Grexit θα ήταν αυτή τη φορά πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Δημοσκοπήσεις δείχνουν μία πολύ σκληρή εκλογική μάχη και ένα  πολύ δύσκολο εκλογικό αποτέλεσμα στο τέλος του Ιανουαρίου. Το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ πολωμένο".

Η Welt εξάλλου, επισημαίνει πως "η εν εξελίξει μίνι – φυγή κεφαλαίων είναι ασυνήθιστη και εξηγείται μόνο από τα μεγάλες ανησυχίες των πολιτών για τις πρόωρες εκλογές της 25ης Μαΐου,  ανέφερε η συντηρητική αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή την Τετάρτη. Η τάση ανάληψης των χρημάτων  έχει ήδη, από το Νοέμβριο, ξεκινήσει με την εκροή 200 εκατ. ευρώ. Πάντως δεν παρατηρείται καμία έφοδος στις τράπεζες, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Η εξέλιξη δείχνει ανησυχία των πολιτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας" καταλήγει το άρθρο της Welt.


Πηγή:capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου