Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας υπόσχεται πολλά αλλά τα ταμεία είναι άδεια



Καλεί τους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος για να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος.

«Θα πρέπει να είμαστε λογικοί. Είναι σαφές ότι εάν έλθει στην εξουσία ο Τσίπρας δεν θα θελήσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σαν αυτό του Μελανσόν (γαλλικό Αριστερό Μέτωπο, που υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ) ή άλλων παρόμοιων. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορεί να το κάνει» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Europe1», ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

Ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Κον Μπεντίτ, «βρίσκεται στο ότι (ο κ. Τσίπρας) υπόσχεται πολλά πράγματα, όπως αύξηση των συντάξεων, αύξηση του ελάχιστου μισθού κλπ για τα οποία χρειάζεται χρήματα. Τα ταμεία, όμως, είναι άδεια, επομένως θα πρέπει να δανεισθεί, άρα να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα».

Ο πρώην επικεφαλής των Πράσινων στην Ευρωβουλή καλείτους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος για να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος».

CNN: Είναι δύσκολο ο Τσίπρας να τηρήσει τις υποσχέσεις του

«Ο Τσίπρας θέλει να τερματίσει το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί κυρίως με την επιμονή της Γερμανίας, να ανατρέψει τις περικοπές του κατώτατου μισθού και να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας. Αν και ο Τσίπρας έχει αμβλύνει τη ρητορική του και λέει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι δύσκολο να δει κανείς με ποιον τρόπο θα ήταν δυνατόν, εάν επικρατήσει, να τηρήσει τις υποσχέσεις του» τονίζει το CNN.

Το αμερικανικό κανάλι εκτιμά ότι «η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα».

Ντράγκι: Δεν υπάρχει σχέδιο Β΄ για την ευρωζώνη και την Ελλάδα

Αποκλείει ο Μάριο Ντράγκι το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. «Αυτό δεν θα συμβεί. Για αυτό δεν υπάρχει και Σχέδιο Β», τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ζητά, πάντως, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα πιο ευέλικτες αγορές εργασίας, λιγότερη γραφειοκρατία και χαμηλότερους φόρους.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν για την μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, περιορίζεται να απαντήσει ο Μάριο Ντράγκι, στο ερώτημα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» σχετικώς με το τι θα συνιστούσε στα ελληνικά κόμματα ενόψει των εκλογών.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Φουκς προειδοποιεί τον κ. Ντράγκι να μην διοχετεύσει χρήματα προς την Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων.


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου