Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Φτώχεια και ανεργία βγάζουν πρωθυπουργό.




Γράφει ο Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης
                Αναγνώστης newsotherwise.gr


Ο Αλέξης έχει ήδη προβάρει τον πανηγυρικό λόγο που του έχουν ετοιμάσει και τον οποίο θα εκφωνήσει το βράδυ της Κυριακής. Σωστά, σε λίγες ώρες ο Αλέξης θα είναι κυβέρνηση όχι επειδή ήταν καλύτερη αντιπολίτευση, αλλά επειδή είχε απέναντί της μια ακόμη χειρότερη κυβέρνηση.

Σε μια Ελλάδα όπου το 35% ζει στα όρια της φτώχειας και το 26% είναι άνεργοι (η ανεργία νέων ξεπερνάει το 50%), τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει ο Αντώνης από μία αξιοπρεπή ήττα. Ολοι αυτοί που τα έχασαν όλα ή σχεδόν όλα, δεν έχουν τίποτα να χάσουν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν, ψηφίζοντας τον Αλέξη.

Τι έκανες Αντώνη για όλους αυτούς που θα σε καταψηφίσουν σήμερα; Ελάχιστα. Μείωσες το επίδομα ανεργίας, έκανες πιο δύσκολη την απόκτησή του (σήμερα, μόλις ένας στους 10 ανέργους λαμβάνουν το επίδομα), δεν έδωσες κίνητρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη και σήμερα, παρά τις όποιες εξαγγελίες, η γραφειοκρατεία οργιάζει.

Τι, αλήθεια, έκανες για όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους που απολύθηκαν εν μία νυκτί από τη δουλειά τους (1.350.000 απολυμένους από τον ιδιωτικό τομέα, όταν δίστασες να απολύσεις μερικές εκατοντάδες κοπανατζήδων και ανίκανων από το δημόσιο), που βρέθηκαν στο δρόμο, που συντηρούνται από τους γέροντες γονείς τους, που πληρώνονται με μισθούς πείνας, που εγκατέλειψαν τη δόλια τούτη χώρα για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό (ξέρεις Αντώνη και Αλέξη ότι αυτή τη στιγμή 350.000 Έλληνες έχουν συμπληρώσει το διεθνές βιογραφικό, τουτέστιν μελετούν να φύγουν από τη χώρα;).

Τι έκανες για να μειώσεις τις τιμές (εξακολουθούμε να πληρώνουμε το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη), να πατάξεις τη φοροδιαφυγή, όταν σήμερα ένα στα τέσσερα εισοδήματα είναι προϊόν παραοικονομίας; Τι έκανες για να εξυγιάνεις το δημόσιο; Τι έκανες για τη δημόσια υγεία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, δύο δημόσια αγαθά που μόνο δημόσια δεν είναι.

Μήπως, πάλι, φορολόγησες την ανώνυμη εταιρεία που λέγεται Εκκλησία; Μήπως η κρατικοδίαιτη ΔΕΗ των συνδικαλιστών, που αποκομίζει υψηλά κέρδη λόγω μείωσης των τιμών του πετρελαίου, μείωσε τα τιμολόγια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που επιβαρύνονται με δυσβάστακτα κόστη ενέργειας; Φυσικά όχι.

Αντ' αυτού, επέλεξες την ευκολότερη λύση: τις οριζόντιες μειώσεις μισθών, την υψηλή φορολογία στα εισοδήματα, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, που ήταν και το κερασάκι στην τούρτα.
Εχασες την ευκαιρία σου, Αντώνη, να αλλάξεις τη χώρα, να δημιουργήσεις αυτή τη «νέα Ελλάδα» που μας έχουν υποσχεθεί δεκαετίες τώρα οι ανίκανοι και λαϊκιστές πολιτικοί μας. Επέλεξες να έχεις δίπλα σου ανεπαρκείς υπουργούς, τους οποίους, όταν διαπίστωσες ότι είναι άχρηστοι, δεν τόλμησες να στείλεις σπίτι τους. Δεν έμαθες από τα λάθη σου.

Αλλά που να καταλάβεις εσύ, ο Αλέξης και όλοι οι άλλοι 300 από ανεργία και φτώχεια. Ανεπάγγελτοι όλοι σας, δεν ψάξατε ποτέ για δουλειά, δεν πεινάσατε ποτέ.
Αλέξη, έχεις την ευκαιρία σου τώρα. Αρκεί να πνίξεις τις ακραίες φωνές που ακούγονται από το κόμμα σου, να μην γεμίσεις και εσύ το δημόσιο (δήθεν για να μειώσεις την ανεργία), να μας κρατήσεις εντός Ευρώπης, να αποτινάξεις από πάνω σου το κακό και τυχοδιωκτικό Πασόκ που έχει βρει καταφύγιο σε σένα, αλλά κυρίως να μας προσφέρεις μια ζωή με αξιοπρέπεια, να μειώσεις την ανεργία και τη φτώχεια (διότι αυτοί σε βγάλανε πρωθυπουργό).
Να πάψουμε πια να είμαστε οι ουραγοί, οι επαίτες της Ευρώπης.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για όλα αυτά, αλλά θα περιμένω. Θα κριθείς εκ του αποτελέσματος.
Τέλος συζήτησης



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου