Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αιχμές Καραμανλικών κατά της ηγεσίας της ΝΔ για τη συντριβή


Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατείχαν κορυφαίες υπουργικές θέσεις κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009) άφησαν αμέσως - μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των exit polls - αιχμές κατά της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ σκοπεύοντας προφανώς προς τον Αντώνη Σαμαρά και προεξοφλώντας μια δύσκολη διαδικασία κομματικής εσωστρέφειας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Τουρισμού Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου.

»Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε τα εξής:

«"Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του, ελπίζω να μην το μετανιώσει". Μ' αυτά τα λόγια, ο Γεώργιος Ράλλης παρέδιδε την κυβέρνηση το 1981. Έχω την αίσθηση, ότι το ίδιο θα επαναλάμβανε και σήμερα…Όσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχουν δύο μόνον επιλογές: η θα περιμένει να αλλάξει ο λαός, η θα αλλάξει η ίδια. Προσωπικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της!».

«Πρόκειται για συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ» ανέφερε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, από τους πιο τακτικούς συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού.


Πηγή : tanea.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου