Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

O Σαμαράς έστειλε μηνύματα σε τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ



Ένα σαφέστατο μήνυμα έστειλε εχθές το βράδυ ο Σαμαράς στην τρόικα από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στις πιέσεις της τρόικα είπε χαρακτηριστικά : «Η Ελλάδα κατάφερε απίστευτα πολλά και στο δημοσιονομικό και στον διαρθρωτικό τομέα. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν κάναμε πολλά. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και δεν το δέχομαι».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων που αφορού τις συντάξεις και το ΦΠΑ λέγοντας : «H μείωση συντάξεων ή η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα θα ήταν μήνυμα καταστροφής στην ελληνική κοινωνία, απορρίψαμε αυτές τις απαιτήσεις της τρόικας και σας το λέω ευθέως. Για τρίτη χρονιά προβλέπουν ‘δημοσιονομικό κενό’ που δεν επαληθεύεται. Για τρίτη χρονιά, εμείς επιμένουμε ότι ο Προϋπολογισμός μας θα φέρει αποτελέσματα μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους ή και καλύτερα από τους δημοσιονομικούς στόχους: Αυτό έγινε το 2013. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Έγινε και το 2014. Αποδείχθηκε και πάλι ότι είχαμε δίκιο. Δύο χρονιές συνεχόμενες μας ζητούσαν νέα επί πλέον περιοριστικά μέτρα που αρνηθήκαμε να πάρουμε…»

Αναφερόμενος ο Πρωθυπουργός στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι  o ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους βουλευτές  και του απέδωσε ευθύνες για την πολιτική κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά : «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την προσπάθειά του να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» , συνέχισε λέγοντας : «με κατηγορίες είτε περί χρηματισμού είτε περί αποστασίας, προσπαθεί να εκβιάσει τους βουλευτές να μην ψηφίσουν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τη βούληση των πολιτών που θέλουν Προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή».

Τελείωσε με την βεβαιότητα ότι : «οι βουλευτές δεν θα υποκύψουν στη λάσπη και στον εκβιασμό και δεν θα γίνουν νεροκουβαλητές τους».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου