Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοινώσεις μέσα στη μέρα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ρωμανού


Το σήριαλ Νίκου Ρωμανού συνεχίζεται μετά την άρνηση του εισαγγελέα εφετών στο αίτημα του φυλακισμένου για βαριά αδικήματα και υπόδικου καθώς εκκρεμούν και άλλα εντάλματα να του χορηγηθεί άδεια για παρακολούθηση μαθημάτων.

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να λυθεί το ζήτημα των σπουδών φυλακισμένων, όπως ο Νίκος Ρωμανός που θέλει να παρακολουθήσει τα μαθήματα, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέτυχε την εισαγωγή του με Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις τρεις το μεσημέρι.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Το ίδιο αίτημα είχε απορρίψει πριν από λίγες ημέρες και ο Εισαγγελέας πρωτοδικών.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το γιατί κάνουν τα πράγματα τόσο δύσκολα;

Δεν έχουμε προμηθευτεί τα περίφημα βραχιολάκια παρακολούθησης υπόδικων και επικίνδυνων κακοποιών;

Γιατί δεν τοποθετούν ένα βραχιολάκι στον Νίκο Ρωμανό την ώρα που ξεκινάει από τις φυλακές για να παρακολουθήσει το μάθημα του και να το βγάζουν στην επιστροφή έτσι θα ξέρουν που βρίσκεται τις ώρες εξόδου από τις φυλακές και με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται και η απόδραση του.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου